top of page

Stor volleybollfest i Uppsala

Uppsala är väl representerade i veteran-SM, med lag i alla tre klasserna. Här är laget som spelade i D35 förra året. 


Till helgen är det dags för Uppsalas stora volleybollfest. Hela volleyboll-Sverige kommer till Fyrishov för att göra upp i Elit grand prix, Ungdomens grand prix och veteran-SM. I anslutning till matcherna hålls också ungdomsträningsläger, sammanträden, utbildningar och inte minst en Hall of fame-bankett.


Uppsala är väl representerat i veteran-SM med lag i alla tre klasserna; D35, H35 och H50. En stor del av Uppsala volleys medlemmar är också engagerade för att ro i land detta jätteevenemang, som nu blivit en tradition efter sju raka GP-arrangemang.

– Det är full fart här! Det känns alltid lite pirrigt och nervöst när GP närmar sig, men det är framför allt en härlig känsla. Förberedelserna pågår för fullt och allt börjar falla på plats. Vi ser verkligen fram emot att välkomna både lag och besökare hit till Fyrishov, säger Nicandra Norrby, lokal projektledare för Uppsala volleyboll.

– Vi är många som hjälps åt att göra det här möjligt. I och med att vi är studentstad är det ganska stor ruljans på medlemmar i föreningen, så till varje GP är det nya funktionärer som behöver bollas in. Men efter så många år finns givetvis en stabil grund att stå på, med en kärna av engagerade som har varit med länge och har koll på det mesta. Grand Prix är något alla i föreningen samlas kring och hjälps åt med. Det bidrar till den härliga samhörighetskänsla vi har i föreningen, fortsätter Nicandra Norrby.


I herrarnas Elit Grand Prix är det Hylte/Halmstad, Floby, Habo och Lund som gör upp om titeln och bland damerna handlar det om Engelholm, Örebro, Hylte/Halmstad och Lund. 


bottom of page