top of page

Stick & Drick gör succé – Pangfullt varje torsdag


Nu har konceptet Stick & Drick kommit till Uppsala. När Clarion Hotel Gillet bjöd in till det första tillfället var det över 300 personer som hade intressemarkerat evenemanget på Facebook. Att det fanns ett sådant stort intresse för stickkvällar hade resturang- och bankettchefen Nada Sucevic inte kunnat ana.


- Jag tänkte “är det här en grej?” Och det var det verkligen, säger Nada Sucevic. Vi har fått jättebra feedback, det är pangfullt varje torsdag.


Klockan 17–20 reserveras platser i restaurangen för Stick & Drick. Första timmen är det AW-priser och no waste-tapas, om man köper ett glas vin får man en gratis liten mumsbit.


- Sedan är tanken att de ska interagera med varandra och skapa kontakter, säger Nada. Det är en trivsam och härlig stämning. Man själv blir varm i kroppen av att se hur människor i olika åldersspann och kulturer tar hjälp av varandra och bara kommer som de är, säger Nada.


Pixie är en av dem som kom till eventet ensam första gången. Sedan dess har hon fortsatt att dyka upp varje torsdag. Denna gång sitter hon i en soffa tillsammans med ett gäng och virkar.


- Jag känner ingen här sedan tidigare, säger Pixie.

- Det är nog ingen som känner någon sedan innan, fyller någon i. Det är nästan alltid så att man kommer och har ingen aning om man kommer att känna någon på plats. Alla är välkomna liksom.


- Det är en väldigt inkluderande community. Både på nätet och sociala medier, och såhär när man träffas, säger Sofia, som sitter i fåtöljen bredvid.


Oavsett vilken typ av handarbete man håller på med blir det gemensamma intresset en naturlig ingång till samtal, förklarar Pixie.


- När man har någonting i händerna så blir det också att man pratar och kommer in på alla möjliga ämnen fast man inte känner varandra.


Hemma både stickar, virkar och syr hon.


- Min farmor och faster lärde mig att sticka och virka. Jag är från Östersund och där är det vanligare att man, i alla fall då, började i ung ålder, säger Pixie.


Ikväll håller hon på att virka en babyfilt till en av hennes äldsta barndomsvänner.


- Hon ska få sitt andra barn och tycker jättemycket om att semestra på Bali. De ska få en pojke och hon är ganska traditionell med färger, så det blir blått och havsvågor som inspiration, berättar Pixie. Det är jättekul att ge någonting som man har gjort I alla fall om man vet att det är till någon som uppskattar det.


En tjej kommer fram och frågar Pixie om hjälp.


- Alltså, jag har hamnat snett. Jättesnett. Vad hände?

- Nejdå, det är inte snett, du kan dra lite såhär så blir det bra, svarar Pixie.


Att sådana möten uppstår är bland det finaste med eventet, tycker Nada.


- Det är så roligt att se hur de yngre sätter sig med de äldre och frågar, “hur gör man det här?" och “hur långt har du kommit sedan förra veckan?”.


Stick & Drick fortsätter sommaren ut. Om intresset består finns det planer på att göra mer till hösten.


- Tanken är att vi ska göra något större av det här i höst. Det känns ju som att hösten är “prime time” för de som gillar att sticka och virka, säger Nada.

留言


bottom of page