top of page
1.png

Blog Post

  • Writer's pictureVille Löfving

“Oscar & Nisse” öppnar ny klädbutik i stan – brinner för stadskärnan


Den 23 november slår en ny butik upp dörrarna i Uppsalas stadskärna. Joachim Ejderskog och Oscar Nilsson är killarna bakom klädaffären, som har fått namnet “Jocke & Nisse”.


- Jag heter Oscar, men kallas för Nisse. Nu inser jag ju att jag får försöka vänja mig vid att presentera mig som Nisse direkt, säger Oscar “Nisse” Nilsson.


Båda två har jobbat inom klädbranschen de senaste tio åren. Drömmen om att ha en egen klädbutik har alltid funnits i bakhuvudet, med ideér på vad man själv skulle vilja göra.

- När man är ute hos kunder och reser runt ser man mycket saker och tänker “såhär hade jag tänkt eller gjort annorlunda”, säger Nisse.


När killarna lärde känna varandra genom jobbet på Jack & Jones insåg de att de brann för samma sak, och delade många åsikter och tankar. En sak var självklar – butiken skulle ligga i Uppsalas stadskärna. Idag flyttar fler och fler butiker bort från stan ut till köpområden.


- Vi vill försöka få bort den trenden, för vi tycker det är så jävla härligt med stadskärnor.


Redan före öppningen har de fått ta emot fina reaktioner. Många branschkollegor har hört av sig och uppmuntrat att de vågar satsa på stadskärnan, när trenden är den motsatta. Klädbutiken ställer sig i raden av herrekiperingar i stan som till exempel Rolands och Bergmans, och hoppas på att kunna erbjuda mer vardagliga kläder, till en bred målgrupp.


- Det ska funka till allt och alla. Både min farsa, jag och lillkusinen till mig ska kunna köpa kläder där, säger Nisse.


I samband med öppningen flyttar Nisse ner till Uppsala från Skellefteå. Med ambitioner om en klädbutik med lokalt fokus, börjar resan mot att bli en stolt uppsalabo. Och enligt den tid han spenderat i Uppsala hittills, lär det gå lätt att bli patriotisk.


- Jag tycker att det är en jättemysig stad, väldigt mycket hemmakänsla trots att det är så stort.


Mest ser han framemot att träffa nytt folk och snacka med människor. Förhoppningen är att “Jocke & Nisse” ska bli ett ställe som känns personligt, genuint och lite lokalt.


- Det är klart att man måste hjälpa kunder i första hand, men är det lugnt kan det vara lite grann som den lokala puben, att man kan komma dit och säga hej. Tjöta lite skit eller få hjälp, säger Nisse.


Genom det personliga mötet kan de vara starkare än de stora butikerna online.


- Utbudet går ju inte att slåss om, för de har ju alla artiklar som någonsin har skapats. Men det är sällan man har skrattat efter man har köpt något där, säger Nisse.


Dessutom kommer de att erbjuda kokkaffe till kunderna.


- Att få en kopp kaffe är en viktig del för att det ska kännas lite hemtrevligt och då tycker ju jag, som är uppifrån, att kokkaffe är så mycket känsla i.


Är ni redo på att få förklara för folk vad kokkaffe är?


- Ajjemän, jag tror att det kommer att bli en stor del för oss att göra det.

46 views0 comments
bottom of page