top of page

Marianne visar sin konst på Galleri 23

Marianne har jobbat som barnskötare och konstpedagog på en förskola i Uppsala sedan 1986. Hon har utbildat sig inom konst på Väddö folkhögskola och på Gotlands konstskola i Visby. Hennes intresse för konst har alltid funnits och hon har målat så länge hon kan minnas.  

 

- Jag har utvecklat mitt måleri hela tiden på olika sätt, säger Marianne. 

 

Hon har tidigare alltid målat sina verk i akryl och på duk, men för ett år sedan upptäckte hon någonting som heter Acrylic Inc och det är en form av akryltusch. Redan innan hade hon provat på akvarellmåleri med flytande akvarell. Hon tycker att det är väldigt spännande och tycker om när färgerna flyter ihop. Det ställer saker på sin spets och plötsligt kunde hon göra på ett sätt som inte skulle ha varit möjligt tidigare. Akryltusch är precis som en flytande akvarell, men när den väl har torkat är den permanent och går inte att blöta upp igen. Man kan måla i lager utan att det påverkar andra färger och det är därför som Marianne trivs väldigt bra med den här metoden. Hon har hållit på med den det senaste året och har fått väldigt mycket bra respons. Därför vill hon ha en utställning. 

 

- Jag känner mig inte levande om jag inte får uttrycka mig konstnärligt.  

 

Inom konsten använder hon sig även av andra uttryck, som att sjunga, dansa och skriva. Att utöva konst är ett sätt för henne att vara och skulle hon sluta måla, skulle hon helt enkelt inte må bra. När hon sätter sig med sina färger, så är det som att gå in i en annan värld. Det är nästan som meditation och tiden bara försvinner för henne. Det är ett sätt för henne att vara med sig själv och få den tid som hon behöver.  

 

Med den här utställningen vill marianne inspirera andra människor att våga leka och inte vara så seriösa. Marianne är nervös inför hur andra kommer att reagera på hennes konst, eftersom det är ett helt annat slags måleri än vad hon har hållit på med tidigare. Hon har redan fått en del respons på sina sociala medier. Många tycker att det är häftigt och ser spännande ut. 

 

Hon kallar utställningen för Fragments of life, eftersom det är en del av hennes liv.

Comments


bottom of page