top of page

Klänningar som sprider glädje – nu öppnar Cissi och Selma i Uppsala

Klädbutiken Cissi och Selma öppnar i Uppsala i början av mars. “Vi vill sprida glädje, att folk ska bli glada av våra grejer”, säger grundaren Cissi Centerwall.


Färgglada klänningar och mycket mönster – Cissi och Selma vill designa kläder man blir glad av. Nu öppnar klädbutiken på Kungsängsgatan i Uppsala.


- Det är ett väldigt trevligt stråk. Fina byggnader och trevliga grannar med mindre butiker, säger Cissi Centerwall, som startade Cissi och Selma för 16 år sedan.


Då var Cissi mammaledig med sin dotter Selma och tanken med kollektionerna var att mor och dotter skulle kunna matcha med sina färgglada kläder. Idag är det mindre fokus på barnkollektionen, och Selma har blivit tonåring.


 - Just nu är hon här och packar till återförsäljare, berättar Cissi.


Sedan starten har Cissi och Selmas butik funnits på samma gata i Stockholm. Efter att ha haft en pop-up butik i Uppsala några gånger bestämde de sig för att leta en långsiktig lösning här. 


- Vi ser ju på näthandeln att många handlar från Uppsala. Men också att många kommer till Stockholm. Genom pop-upen har vi verkligen känt på gatan och kunderna, säger Cissi.

Genom åren har de fått många stamkunder över hela landet.


- Vi har jättejättemycket stammisar, det är vår stora grej, säger Cissi.


Butikens koncept utgår från standardmodeller. Alla klänningar som skapas heter namn och kommer ut i olika varianter och tyger. 


- Så har man en “Siv”, som man gillar, kanske “Siv” kommer i olika tyger. Nästan alla modeller har en syster, en sommarvariant och en vintervariant, förklarar Cissi.


När designerna tas fram läggs också mycket omsorg på hur kläderna ska passa olika typer av kroppar. 


 - Olika personer med olika typer av kroppar ska kunna hitta något som dom gillar.


Hållbarhet är viktigt och största delen av sortimentet är i ekologisk bomullstrikå. 


 - Vi gör små kollektioner och strävar efter att de ska sälja slut. Överproduktion är en stor miljöbov i vår bransch, säger Cissi.


Inspirationen i designerna kommer från 50-70-talet. En tidlös design med bra kvalitet är en också en del av varumärkets strävan efter att vara hållbara.


 - Det man köper ska hålla säsong efter säsong. Det är inte den senaste trenden som blir omodern. Om man gillar den här stilen gör vi samma typer av kläder år efter år.


Men ibland kan Cissi märka av i butiken hur olika trender kommer och går.


- Jag kan märka att det råkar bli så att vi är mer eller mindre trendiga, men det är aldrig en tanke från början. Hos oss hittar du alltid jättemycket färger och den här retrostilen, säger Cissi.


Den 7 mars hoppas de kunna öppna butiken i Uppsala. 


- Då har vårkollektionen kommit.


Förhoppningsvis hittar gamla kunder dit. Och såklart – nya personer som gillar färgglada kläder.


- Det hoppas vi verkligen, avslutar Cissi.


Comments


bottom of page