top of page

Hyr en skåpbil – Ezeto startar i februari

Företaget Ezeto startades i Göteborg 2020 och idag finns det på ett flertal platser runt om i Sverige. I februari kommer Ezeto till Uppsala.


Enligt grundarna fanns det inget enkelt och hållbart alternativ till att hyra skåpbil innan Ezeto startade sin verksamhet. De erbjuder – helt digitalt – uthyrning av transportbilar. Ezetos motto sedan start är att det ska vara enkelt och tillgängligt. Många människor i storstäder har dålig tillgång till en bil och ännu färre till en skåpbil. Ezeto jobbar med både små och medelstora företag med grundtanken att spara på miljön. När fler människor delar på bilar, så används de mer effektivt och i längden gör det att belastningen på våra städer minskar. Företaget satsar på smart och sparsam konsumtion samt eldrivna bilar, vilket i längden bidrar till en bättre miljö.


Björn Alm startar tillsammans med sina söner Marcus, Martin och Philip en franchise-verksamhet i Uppsala. De har länge velat göra något tillsammans och när Ezeto presenterade sitt koncept kändes det rätt. Franchise är en affärsmodell där ett varumärke kan användas av en oberoende näringsidkare mot en avgift.


- Det är ett spännande upplägg som ligger i tiden och för framtiden, säger Björn.  


Ezeto vill ge privatpersoner ett alternativ till att använda bil och släpvagn. Kostnaden skiljer sig heller inte nämnvärt mellan alternativen och det är dessutom mycket enklare att boka bilen digitalt än till exempel på en bensinstation. Du laddar helt enkelt ner Ezetoappen, den finns i Google play eller App Store. I appen bokar du sedan bilen och fixar allt annat, som att låsa upp och låsa bilen samt betala. När man hyr bilen krävs inget pappersarbete och bilen är tankad eller laddad, om det är en elbil, och klar.


- Jag tror definitivt att marknaden och mottagligheten för konceptet finns här i Uppsala, säger Björn.


I en ambition att folk ska börja uppmärksamma att Ezeto har kommit till stan, så kommer bilarna att placeras ut på ställen där det rör sig mycket folk. 


Den 1 februari kommer Ezeto att starta sin verksamhet i Uppsala.


bottom of page