top of page
1.png

Blog Post

  • Writer's pictureVille Löfving

Hoppas på bra tryck på spelningarna– Arvingarna kommer till Uppsala före jul


Julen närmar sig med stormsteg och ett av många tillfällen att lyssna till julmusik i Uppsala är när välkända bandet Arvingarna kommer till stan. Det inträffar den sjunde december på UKK, Uppsala konsert och kongress, och bandets frontfigur Casper Jarnebring berättar att showen är uppdelad i två akter. Den ingår i konceptet Christmas Night.

– Det blir en härlig mix av klassiska julsånger, dansbandspärlor, rock och stämsång. Christmas night är en inarbetad show, så jag hoppas på mycket folk.


Uppsala är en stad de ofta återkommer till. Casper säger att han förknippar Uppsala med ett av Arvingarnas första uppträdanden. Det var tidigt 90-tal och platsen var den gången Skarholmen. Sedan dess har de återkommit och uppträtt på både Flustret, Baldakinen och Fyrisparken.

– Vi har mycket fans i Uppsala, de har blivit fler och fler genom åren, så att göra vår julshow just här känns bra.


Med på julshowen i år är artisten Linnea Henriksson. Att de frågade henne om medverkan beror på hennes unika röst, de fina jullåtar hon gjort tidigare och att de trivs ihop. Casper skrattar.

– Vi har träffats bakom kulisserna då och då och alltid haft kul. Hennes skönsång och våra stämmor passar ihop. Vi är jätteglada över att Linnea vill spela ihop med oss.


Turnén, som inleds i Bollnäs i slutet av november, består av 23 olika nedslag och Casper är laddad.

– Jag tröttnar aldrig på det här, säger han. Det är mitt liv. Våra liv! Vi har hållit på sedan slutet av 80-talet i precis samma konstellation.


Arvingarnas mest välkända låt, Eloise, firar 30-årsjubileum i år. Arvingarna har funnits ännu längre och även om man ändrat musikstil genom åren, från hårdrock via garageband och dansmusik till dagens krogshower, som kan avlyssnas på både teaterscener och i kulturhus, har man alltid varit framgångsrika. Kim Carlsson, Caspers kollega och gode vän, säger att julmusik är något som Arvingarna alltid tyckt om och att de bland annat brukar medverka i tv-produktionen Uppesittarkväll.

– Det är nåt visst med julförberedelser, säger Kim. Familjer som samlas, stämningen som blir. Jag ser mycket fram emot Christmas night-turnén i år. Det kommer att bli bra tryck på våra spelningar.


2 views0 comments
bottom of page