top of page

Föreställningen med mest skratt

Christer Johansson, Jonna Ekström, Kristoffer Mittjas och Sari Ahonen i Bröllopsresan.


Bröllopsresan är en ny liveföreställning av humorgruppen Småstadsliv. Handlingen utspelar sig på rederiet Raba line, som är på en kryssning mellan Söderhamn och Raumo i Finland. Ingemar och Anette ska tillbringa sin bröllopsresa på båten, efter ett väldigt turbulent bröllop den sommaren. En resa som tyvärr blir minst lika hysterisk som själva bröllopet. Med på resan hittar vi bland andra Stånk-Tommy, Agneta Patrull, Sölve, Kenta Jonsson, Klot-Pelle, Sarja Mamamaa, Raba och dansbandet “Småpittarna”.  Dessa personer kommer att göra resan än mer strulig.


Småstadsliv grundades år 2008 av Christer Johansson. Han tror att hemligheten bakom framgångarna är att publiken har saknat den här typen av humor. Behovet av Småstadslivs föreställningar har alltid varit stort genom åren. Man känner igen sig i deras karaktärer, som de flesta har sprungit på ute i samhället. Stämningen i föreställningen är skruvad och kärleksfull, men också spontan och improviserad.


Småstadsliv har länge velat komma till Uppsala, men det har varit svårt att hitta ett lämpligt datum och en lokal som passar för deras behov. Över 1000 personer väntas nu komma till föreställningen på Uppsala konsert och kongress. Stämningen kommer att vara magisk tror Christer.  


- Jag har en magkänsla att detta kan bli höjdpunkten på hela turnén. 


Publiken har återkommit till deras föreställningar över hela landet år efter år och de flesta brukar vara utsålda. Över trehundra tusen svenskar ser Småstadslivs filmer och klipp i sociala medier och på Youtube. Humorn ligger mest i vad som sägs och hur man gestaltar det på scenen. Humorgruppens mål är att få publiken att skratta och det brukar man lyckas med.


- Det vete fan om det finns någon humorshow ute i landet som har så mycket skratt som vår föreställning, säger Christer. 


Se Bröllopsresan på Uppsala konsert och kongress, lördag den 27 januari.


bottom of page