top of page

Erik Björksten med band till Katalin


Erik Björksten med band gör sin första spelning i Uppsala på Katalin fredagen den 12 januari. Det sägs att musiken liknar en blandning av Tomas Ledin och Bruno K Öijer. I musiken finns både djup och folklighet, allvarliga tankar kring döden och kärleksförklaringar till livet. Allt det här finns inlindat i de poetiska svenska texterna. Med musiken finns en vilja att förnya och bryta ny mark inom svensk visa och pop. 


Erik Björksten kommer från Göteborg och har hållit på med musik sedan han var tonåring. Han tycker att musik är det lättaste sättet att uttrycka sig och kommunicera på. 


– Musik är en naturlig del av livet, säger Erik.


Sedan albumet kom har han mest spelat i göteborgstrakten, tillsammans med Rebecka Tolerus på bas och Amanda Arnborg på piano.


När Erik Björksten spelar i Stockholm och Uppsala med omnejd har han andra bandmedlemmar med sig. Det är Elin Tammerdal på bas, Johan Karlsson på gitarr och Fredrik Edholm på trummor. Hans konserter brukar vara välbesökta, med blandade åldrar mellan 20 och 65 plus.


– Debutalbumet “Revor i tiden #1'' blev startskottet för det här soloprojektet, berättar Erik.


Erik tror att folk letar efter alternativ musik, alltså musik som låter annorlunda, och alternativa sätt att se saker på. Budskapen med hans musik är många och varierade. Vissa låtar  är mer allvarsamma och andra för att få med en viss känsla. 


– Vissa låtar handlar om inre resor. Jag tänker att man ska kunna drömma sig bort lite också i min musik och jag försöker skapa andra världar, säger han.


Ibland handlar låtarna om saker som Erik Björksten vill förändra, stort som smått. Ett av målen är att publiken ska kunna hamna i en fantasivärld och det kan också vara ett budskap. Att situationen är meditativ och världen stannar upp i rummet.


Lyssna på Erik Björksten med band på Katalin, fredag 12/1.


bottom of page