top of page

Duo öppnar på Väderkvarnsgatan

William Nygren och Emil Lindfors är duon bakom den nya restaurang och cocktailbaren Duo som öppnar på Väderkvarnsgatan den 13 februari.


Duon William Nygren och Emil Lindfors är gamla barndomsvänner från hemstaden Skellefteå. Båda är utbildade kockar och har jobbat länge inom krogbranschen. Nu öppnar de snart en restaurang i Uppsala tillsammans – med namnet Duo.


- Namn är ju ganska svårt. Men vi kom över det namnet och tänkte – vi är en restaurang och cocktailbar, och det är jag och Emil som driver den. Kort och enkelt att komma ihåg. Det ser ganska snyggt ut i skrift också, så det fick bli det, säger William.


Emil flyttade till Uppsala för bara sex veckor sedan. William, som har bott här nästan åtta år, har desto bättre koll på stan, För honom är det tydligt att det finns en lucka i utbudet i Uppsala för den typen av restaurang de planerar att driva.


- Varje gång jag ska ut och käka någonting bättre, så åker jag oftast till Stockholm istället för att stanna i stan. Uppsala tycker jag lite har halkat efter.


Han menar att det finns ett annat sätt att “tänka mat” i Stockholm – en annan modernitet i mat och dryck.


- Det är otroligt vällagad mat, men fortfarande i en ganska avslappnad miljö. Bara för att det är vällagad mat behöver det inte vara vita dukar och kostymer, utan det kan vara en skön vibe ändå, säger William.


Istället för att prata om “fine dining” kallas det nya konceptet för “fun dining”. 


- Det ska vara ett ställe, där vi vill att man både kan fira 60-årsfesten i kostym, men också kunna komma i hoodie och jeans. Båda ska ha lika kul, säger William.


På restaurang kommer Emil att vara kökschef medan William ansvarar för cocktailbaren. 


- Sedan har vi en tjej från det italienska som heter Stefania. Hon är vinmakare och utbildad sommelier och kommer att driva matsalen. Vi har bra kompetens på alla platser, säger William.


Överlag satsar duon på svenska leverantörer och att det nordiska ska skina igenom. Men i övrigt vill de inte begränsa sig när det kommer till menyn. 


- Det är dumt att sätta en stämpel på det, menar Emil. Då har du någonstans förutbestämt vad du har tänkt göra. Och rör du dig utanför det gör du inte som du har sagt.


Han fortsätter.


- Om vi istället bara gör det vi tycker är roligt och är sugna på tror jag att det blir bättre.


Den 13 februari är det premiär för restaurang Duo på Väderkvarnsgatan 26. Och redan nu går det att boka bord på hemsidan. 


- Vi vet hur man lagar mat, serverar och gör drinkar, säger Emil.


Att starta sitt livs första företag med ett helt nytt team kommer också med en viss nervositet.


- Vi vill göra ett väldigt bra första intryck, samtidigt som alla kommer att vara nya på jobbet. Vi måste prestera jättebra och ingen kan gå på autopilot, säger Emil.


- Det är klart att man alltid är lite nervös, instämmer William. Men vi har fått ihop ett otroligt bra gäng, så vi är mest bara taggade tror jag.

bottom of page