top of page

Bra med höga mål


  • Jag såg ett nyhetsprogram där de rapporterade om föräldrar som har dödat sina barn. Då föddes tanken “tänk om man skulle bli anklagad för något som man inte har gjort”.


“Patient 43” är en psykologisk thriller som handlar om en kvinna som blir anklagad för att under psykos ha dödat sina barn. Författaren Kia Hedman gav ut boken första gången 2021 och året därpå kom den som ljudbok.


  • För att vara debutant har den fått rätt många lyssningar, säger Kia.


Nu kommer boken ut som pocket, vilket känns som en framgång.


  • Det är jättekul. Det är ju så när man släpper en bok, man vet inte alls hur den kommer att bli mottagen.


Skrivandet har funnits med ända sedan ungdomen.


  • Det var från min svensklärare i högstadiet som jag första gången fick upplevelsen att “ah, jag kanske kan skriva”. Hon tyckte att min uppsats var så bra att hon läste upp den för hela klassen, berättar Kia.


Där och då föddes ett frö till drömmen om att en dag skriva en bok. Kia beskriver storyn i “Patient 43” som rätt mörk, men det är just det psykologiska som inspirerar.


  • Det finns så mycket deckare ute nu och det är väldigt populärt med poliser som löser brott. Men jag är intresserad av psykologin inombords och varför man gör och handlar som man gör och vad det finns för djup i personer. Det är någonting som jag försöker få fram i mina böcker, att få läsaren berörd och lämna tankar som dröjer kvar långt efteråt. Har jag lyckats med det, då har jag nått mitt mål med Patient 43.


Med familj och jobb kan det ta sin tid att skriva en bok. Stora delar av “Patient 43” har skrivits på pendeln till och från Knivsta.


  • Jag har två stycken manus, också inom psykologgenren, på gång. Jag håller på med båda två samtidigt, berättar Kia.


Drömmen är att en dag kunna livnära sig på författandet.


  • Det är en lång väg dit. Men man måste ha ett mål och det är lika bra att sätta upp ett högt mål, säger Kia.

bottom of page