top of page

Bageri på hjul i Östhammar

I oktober förra året drog Angelica Ingemarsson igång bageri på hjul mitt i rondellen i Östhammar utanför Uppsala. 


Hon är 34 år gammal och bor i Östhammar. På gymnasiet gick hon Hotell- och restaurangprogrammet i Gimo. Intresset för att laga mat och baka har alltid varit stort. Sedan 22 års ålder har Angelica drivit olika verksamheter inom samma område, men livet kom emellan. Hon gjorde först illa sin rygg ganska rejält, bland annat krossades en kota, och sedan hände det andra jobbiga saker. Livet ställdes på ända.


- Livet är väldigt skört och det gäller att ta vara på varje dag som går, säger Angelica.


Sedan hennes verksamhet har varit vilande under flera år, på grund av inflation och pandemi, är den nu igång igen sedan några månader tillbaka. 


I början var svårt att hitta en lämplig lokal och dessutom ganska dyrt. En dag nämnde en kompis till henne att köpa en vagn på hjul kanske vore en idé. Angelica tände på idén och gjorde slag i saken.


Hennes namn är ganska etablerat i Östhammar eftersom att hon har hållit på sedan 2012. Därför hade Angelica redan en massa beställningar innan vagnen kom.  Hon kan inte ha direktförsäljning till sina kunder, eftersom hon tillagar allt i vagnen. Därför finns det ett kylskåp utplacerat i närheten av vagnen och där ställer hon sina bakelser. Det är öppen dygnet runt och här kan kunderna förse sig själva med det som de vill ha. 


- Det är snabbt och smidigt att åka förbi med bilen, swisha och åka vidare, säger hon. 


Att baka i vagnen tar en del tid och det krävs mycket planering och förberedelser för att kunna göra allt. Angelica bakar bland annat tårtor, smörgåstårtor, toscamazariner och biskvier, det mesta på beställning. Hon är tacksam för att hon får göra det hon tycker allra mest om.


- Det här är det jag älskar och tycker är jättekul, säger Angelica.

bottom of page