top of page

Anna Kåver träffar publiken 


Torsdagen den 25 april kommer författaren och psykoterapeuten Anna Kåver, som bor i Uppsala, att träffa publiken på Stora torget klockan 17:00. Det blir ett samtal med utgångspunkt från hennes nyligen utgivna bok Med livet i behåll: om åldrandets frihet och förluster. Den som köper boken får den signerad.  

 

Anna Kåver utbildade sig till psykolog vid Uppsala universitet. KBT, kognitiv beteendeterapi, är hennes specialitet. Hon har arbetat med detta i fyra decennier och bedrivit behandlingsforskning och metodutveckling vid Karolinska Institutet och vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.  

 

Anna Kåver citerar nobelpristagaren Annie Ernaux på bokens försättsblad: ”Tiden jag har framför mig blir kortare och kortare. Det kommer oundvikligen att bli en sista bok, precis som det finns en sista älskare, en sista vår, men inget tecken ges så att man vet det.” Och en läsare skrev så här om den senaste boken, som fått lysande recensioner: 

 ”Min ålder behöver svar. 75 år av glädje, sorg, kärlek, sjukdom... Men så en bok med mycken visdom, vägledning och omtanke som hjälper mig vidare i livet. Precis den bok som jag behöver just nu.” 

Comentários


bottom of page