top of page

Alla Sju på Galleri 2

Jonathan Docherty sitter bredvid skulpturen av Alex Lytter. Ulrika Falcks målningar i bakgrunden.


Utställningen Alla Sju visas på Galleri 2 i Uppsala under perioden 21 till 25 februari. Den är ett samarbete mellan Uppsala konstnärsklubb och fördjupningsåret i konst på Region Uppsala folkhögskolan.


Samtliga konstnärer är elever på folkhögskolan i full färd med att utveckla sina färdigheter inom området. De första bokstäverna i deras namn har tillsammans bildat titeln på utställningen Alla sju. 


Ann-Sofie Hammarström Östergren är en av konstnärerna och hon bidrar till utställningen genom en serie självporträtt. Skulpturen “Utan ansikte” har en man som heter Alex Lytter skapat. Genom konsten skapar Jonathan Docherty ett rum där han som vuxen kan möta sig själv som ett litet barn. En nästan exakt kopia av en plastleksak gjord av lera är skapad av Livia Kidd, som är en väldigt engagerad samlare. Charlotte Hörngren vill genom sitt måleri minska avståndet mellan sig själv och den som beskådar konstverket. Ulrika Falck upptäcker ett nytt språk att kommunicera på genom sin konst. Stella Falkman försöker ta sig bort från inrutade vanemönster, till att mer låta tankarna flöda fritt. 


Uppsala konstnärsklubb är en ideell förening och deras medlemmar är yrkesverksamma konstnärer. Att det finns konstutbildningar är väldigt viktigt för att det ska kunna etableras nya konstnärer i jämn takt. En dröm vore att det skulle öppna en konsthögskola i Uppsala.


- I väntan på det följer vi med spänning utvecklandet av konstlinjen på Region Uppsala folkhögskola, säger Johanna Hästö, verksamhetsutvecklare vid Uppsala konstnärsklubb.


I den här utställningen får de blivande konstnärerna möjlighet att både utveckla praktiska färdigheter, men också prova olika konstnärliga uttryck. De får även lära sig hur man kan förhålla sig till konst på olika sätt.


- För att det ska finnas ett rikt och mångfacetterat konstliv här i Uppsala och i länet är samarbeten som det här viktiga, säger hon.  


Genom den här utställningen får eleverna en chans att ställa ut sina verk på riktigt. I det ingår en del praktiska moment, som att hänga upp tavlor och liknande. Samt att träna på att sätta ljus på verken på ett bra sätt.


Comments


bottom of page