top of page

Årets elitidrottsstipendiater – Tilda Sjöö, Filip Eriksson och Signe Bergqvist


Signe Bergqvist från Upsala Simsällskap, har redan etablerat sig som en framstående

parasimmare med 14 svenska rekord och lika många mästerskapsmedaljer. Foto: Cecilia Loqvist.


– Stipendiaterna är talangfulla ambitiösa uppsalabor som, om de får förutsättningar att fortsätta utvecklas, kommer att tillhöra den internationella eliten inom sina idrotter. För oss är det viktigt att få bidra till att deras elitidrottssatsningar kan bli möjliga, då deras insatser och prestationer motiverar och är en källa till inspiration för väldigt många, säger Karolin Lundström(V), ordförande i idrott- och fritidsnämnden.


Stipendiet delas ut årligen av idrott- och fritidsnämnden till tre personer, en man, en kvinna och en parasportare som får 40 000 kronor var. Kriterierna är att personerna ska vara framstående inom sin idrott, engagerade i sina klubbars barn- och ungdomsverksamhet och en förebild för barn och unga.


Motiveringarna lyder:


Kvinnlig idrottare:

Tilda Sjöö, en stjärna inom badminton och tävlar för Fyrisfjädern BK Uppsala. Med en

imponerande karriär som sträcker sig från junior i Europatoppen till att nu som senior vara bland de tio bästa i Europa inom damdubbel, är Tilda en levande bekräftelse på kämpaglöd och passion för sporten.


Manlig idrottare:

Filip Eriksson har under de senaste åren varit en nyckelspelare i Storvreta IBK och bidragit till

flertalet SM-medaljer samt deltagit i Finnkampen, vilket har etablerat honom som en framstående idrottare inom innebandy. Hans insatser har gjort honom synlig som en framträdande idrottare i Uppsala, en stad där sporten är särskilt populär och välbevakad.


Parasportare:

Signe Bergqvist, en imponerande parasimmare från Upsala Simsällskap, har redan etablerat sig som en framstående idrottare med 14 svenska rekord och lika många mästerskapsmedaljer. Hennes dedikation till sporten och imponerande prestationer gör henne till en inspirerande förebild inom parasimning.

bottom of page